Landgoed Weldam/Wegdam (herfst)

Een wandeling over landgoed Weldam bij Diepenheim die behalve langs het kasteel Weldam ook langs de havezathe Wegdam voert. Het ligt in een zeer fraai afwisselend coulisselandschap met (gemengde) bossen, akkers, weilanden, beken en karakteristieke houtwallen, lanen en singels tussen historische boerenerven.
Landgoed Weldam is een van de grootste landgoederen van Nederland. Het landgoed is 1.700 hectare groot en ligt in een straal van 6 kilometer rondom kasteel Weldam.
Dit adellijke landgoed nog steeds particulier bezit. In zeven eeuwen heeft huis Weldam zich ontwikkeld van een omgrachte boerderij tot een imposante havezate met een kasteelachtig uiterlijk.
Kasteel Weldam is het centrale middelpunt van het landgoed, dat ligt in een afwisselend coulisselandschap met bossen, akkers en weilanden. Houtwallen, lanen en singels verbinden de historische boerenerven die tot het landgoed behoren en herkenbaar zijn aan hun zwart-gele luiken. Ook de 1 kilometer ten oosten van kasteel Weldam gelegen havezate Wegdam behoort al meer dan honderd jaar tot landgoed Weldam.
Langs de beken die landgoed Weldam doorsnijden, zoals de Poelsbeek/Fluttersbeek, Oude Poelsbeek en Benteler beek, liggen her en der nog restanten van broekbossen en van het historische agrarische kampenlandschap met haar natte hooilanden gescheiden door sloten en houtsingels.

Datum & tijd
zo 6 oktober 2024 van 9:00 tot 12:00
Vertrekplaats

VERZAMELPLAATS: Kruising Boerhavelaan/Prof. Eykmanplantsoen te Hengelo om 09.00 uur.

VERTREKPLAATS voor wie rechtstreeks naar het excursiegebied gaat: De parkeerplaats op de kruizing Diepenheimseweg/Weldammerlaan te Diepenheim.
Wij vertrekken hier omstreeks 09.20 uur.

OPGAVE is VERPLICHT

Ook niet leden zijn welkom. Zij betalen €2.-

Bekijk vertrekplaats